Jezusov krst

10. Jan 2021 | Iz zakladnice | 0 komentarjev

Beseda Bogu Očetu ob krstu otroka:
»Molim te v tem malčku, ki še ni pokvaril tvoje podobe.
Pomagaj mi, da spet postanem kakor on,
da spet najdem tvojo podobo.«
Michel Quoist

Gospod Bog, po zakramentalnih znamenjih čudovito učinkuje tvoja nevidna moč. Na različne načine si pripravil vodo, da bi izražala krstno milost. Tako je božji Duh že ob začetku sveta plaval nad vodami, da bi voda že tedaj prejela posvečevalno moč.

Neke vrste prerojenje si nakazal tudi v vesoljnem potopu, ko se je po skrivnosti iste prvine končala pregreha in začela krepost.
Potem si izpeljal Abrahamove sinove po suhi poti preko Rdečega morja, da bi ljudstvo, rešeno faraonove sužnosti, bilo podoba krščenega ljudstva.
Končno je Janez v jordanski vodi krstil tvojega Sina, Sveti Duh ga je mazilil in, ko je visel na križu, je obenem s krvjo iz njegove strani priteklat udi voda.
Po svojem vstajenju pa je dejal svojim učencem: »Pojdite in učite vse narode in jih krščujte v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha.«
Zato poglej, o Bog, na svojo Cerkev in ji odpri studenec krstne vode.
Ta voda naj prejme od Svetega Duha milost tvojega edinorojenega Sina, da bi človeku, ki si ga naredil po svoji podobi, zakrament krsta izmil staro pregreho in ga iz vode in Svetega Duha priklical v novo mladost. 

Iz krstnega obrednika

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji