Sv. Jožef

6. Mar 2021 | Iz zakladnice | 0 komentarjev

Prosimo te, bodi naš vodnik
v odgovornih in zapletenih življenjskih okoliščinah,
ki nam povzročajo nemir, in stori, da bo dober razplet
v slavo Boga in v korist tvojih vdanih služabnikov.
sv. Frančišek Saleški


Če si skušamo Jožefa predstaviti v njegovem vsakdanjem življenju v Nazaretu, si ga moremo prav tako predstavljati le, kako molči. Nedvomno je v pogovoru povedal, kar je mislil, vendar je malo govoril. V tem je bil podoben Mariji in Jezusu. Marija ni govorila nepotrebnih besed in tiste njene besede, ki nam jih sporoča evangelij, so kratke in polne bogatega pomena. Tudi Jezus je v svojem javnem življenju govoril besede, ki so imele polno vrednost; ko pa so ga sodili, je pokazal, da zna junaško molčati.
Jožef, človek molka, je zato živi nauk naši dobi in našemu svetu. Saj je molk nedvomno vrednota v katerikoli dobi. Za našo dobo pa je značilno, da je narastel hrup in so se pomnožile besede zaradi razvoja tehnike obveščanja. Zaradi te tehnike se človeška beseda širi mnogo lažje in ljudje se pogosteje obračajo na svoje bližnje. Ta napredek ima mnogo prednosti, vendar pa je tudi nevaren, da poplitvi notranje življenje.
Nekateri ljudje so v nevarnosti, da se izgube v površnem ustrezanju samemu sebi, ustrezanju, ki ga nudijo razumu in čustvom iznajdbe modernega sveta.
Jožef nam kliče v spomin, da moremo sprejeti Kristusa in njegovo skrivnost samo v molku.
Jean Galot, DJ

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji