Dober dan, dobri ljudje!

22. Mar 2020 | Nagovori | 0 komentarjev

Tokrat z oznanili vstopam v vsa gospodinjstva naših dveh župnij. V času strogih ukrepov in omejitve gibanja v boju proti koronavirusu naj vam tale listič prinese nekaj koristnih informacij, spodbud in žarek upanja v pripravi na največji praznik vere, Veliko noč.

1. Na notranji strani oznanil je spored svetih maš od četrte postne nedelje, 22. marca, pa vse do Velike noči, 12. aprila. Do preklica odloka naših škofov z dne 13. marca, kjer je zapisano, »da duhovniki darujejo svete maše po sprejetih namenih izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov«, vsak dan darujem sveto mašo v kapeli župnišča v Novi Oselici – po objavljenem namenu v oznanilih, ter ob zapisani uri. Vabim vas, da se ob uri daritve svete maše povežemo z Jezusom in med seboj.

2. Na spletni strani župnij Nova in Stara Oselica www.oselica.si boste našli pomembna sporočila, misli in spodbude; prav tako tudi mašne namene.

3. Starše otrok in mladih (veroučenci) vljudno prosim, da poživite družinsko molitev. Čeprav bomo veroučne učbenike za nekaj časa odložili, pa si v teh dneh privoščimo velik odmerek duhovne hrane. Skupna molitev ter pogovor o Jezusu, Mariji, svetnikih in Cerkvi prinašata blagoslov in dušni mir.

4. Blizu je slovesnost svete Birme. Srečanje s starši letošnjih birmank in birmancev je prineslo nekaj pomembnih sklepov: dorekli smo sodelovanje pri duhovnih vajah koncem aprila, odločili smo se glede fotografiranja in okrasitve, izbrali dneva pletenja vencev in čiščenja cerkve ter omenili še sodelovanje pri slovesnosti. Podrobnejše informacije boste starši prejeli po pošti.

5. Čez tri tedne bo praznik Velike noči. Če bomo v velikem tednu še vedno »v karanteni« in ne bomo mogli uresničiti spovednega dne, bo v četrtek, 2. aprila, ob 21h, duhovni večer. Skupaj bomo prosili za milost popolnega kesanja in očiščenja duše – ki ima podoben učinek kot duhovno obhajilo.

6. Od nedelje, 22. marca, naprej se bo v obeh cerkvah vsak dan ob 21h oglasil veliki zvon; njegov glas naj nas spomni, da je Jezus Kristus »začetek in konec, njegovi so časi in vekovi, njemu slava vekomaj«. 
Vsem pošiljam iskren pozdrav. Jezus naj Vas varuje in blagoslavlja. Vaš Janez

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji