Oznanila 2.5.2021

2. Maj 2021 | Oznanila | 0 komentarjev

MARIJIN MESEC
Mesec maj je v srcih ljudi zapisan kot Marijin mesec. Našo povezanost z Marijo izraža in krepi tudi pobožnost šmarnic, ki že mnogo let spremlja molitev Cerkve.
Kot se je Cerkev razkropila zaradi protivirusnih ukrepov, tako se je razdrobila tudi naša pobožnost. Ni potrebno, da bi je bilo manj. Človek mora vedno graditi svojo vero. Razlika je samo v tem, da je ta poklicanost sedaj bolj zaupana posamezniku in družini – okolju v katerem se lahko in se moramo najprej družiti in sooblikovati.


V mesecu maju ste povabljeni, da v družinah ali sami, če ne gre drugače, poživite svojo povezanost z Marijo in preko Marije z Jezusom. Šmarnično branje lahko v različnih oblikah najdete na povezavah, ki so objavljene na župnijski spletni strani, ostalo sodelovanje (molitev, petje) pa si oblikujte sami. V času »koronakrize« se je zelo jasno izkazalo, da je molitev izginila iz naših družin in iz naših duš. Nihče nam ne more približati Boga, če se za to tudi sami ne priporočamo z osebno molitvijo in družinskim bogoslužjem.
Ob nedeljah ste vabljeni, da po sv. mašah pristopite k obhajilu, ki se deli po ustaljenem urniku – približno 45 minut po začetku sv. maše. Pri tem upoštevajte vse veljavne ukrepe zaščite.
V vseh župnijskih cerkvah se lahko prijavite za sodelovanje pri sv. mašah, tako da se vpišete na seznam. Najdete ga na spletni strani vsake župnije. Eno mesto (ena klop v cerkvi) je vedno rezervirano za tiste, ki so prispevali dar za mašni namen, poleg tega pa je na voljo še nekaj mest kamor se lahko vpišete ostali.
V četrtek 6. in petek 7. maja bomo duhovniki obhajali bolnike in ostarele, ki ne morejo priti k sv. maši. Obiskali bomo vse tiste, ki smo vas že obiskovali in vse, ki ste to željo že sporočili. Če kdo ne želi, da ga obiščemo, naj to sporoči v župnišče. Kogar še nismo obiskovali, pa želi, da ga obiščemo, naj tudi sporoči.
V dneh pred praznikom Gospodovega vnebohoda bomo obhajali prošnje dni ter molili za odvrnjenje hude ure in blagoslov pri delu.
NOVA OSELICA
– Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 9. 5.: Koprivnik – Košenija; ter 16. 5.: Koprivnik – drugi del.
STARA OSELICA
– Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 9. 5.: Stara Oselica 24 – 27 in 29; ter 16. 5.: Stara Oselica 40, 43, 44 in 51.
– V petek 7. maja bo v cerkvi srečanje za starše prvoobhajancev. Srečanje se bo nadaljevalo s sv. mašo, ki je tudi že del priprave na prvo sveto obhajilo.
– V petek 7. maja bo ob 19.30 v župnijski dvorani srečanje članov ŽPS.

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji