Oznanila 21.3.2021

21. Mar 2021 | Oznanila | 0 komentarjev

Bližamo se največjim praznikom naše vere, ki jih bomo letos zopet obhajali v spremenjeni obliki. Naj to ne pomeni, da bodo okrnjeni, saj bodo enako sveti in milostni kot do sedaj. Naša izbira je ali se bomo tej milosti odprli, ali pa pustili, da gre mimo nas.

– Duhovniki bomo pred prazniki obiskali tiste bolnike in ostarele, ki nam boste željo za prejem zakramentov sporočili do petka 26. marca. Ker obhajanje »od vrat do vrat« pomeni določeno tveganje za prenos virusa, zaradi vaše varnosti ne želimo priti do vas brez vaše izrecne želje.
– Na cvetno nedeljo bomo pri sv. maši blagoslovili zelenje (oljčne vejice), ki jih boste lahko pri vseh cerkvah prevzeli preko dneva. Ob tem vas prosimo, da v nabiralnik namenite svoj dar za primorske župnije, ki nam vejice priskrbijo. Blagoslov bo namenjen tudi tistemu zelenju – butaram, ki jih boste v ta namen izdelali doma in se z molitvijo priporočili za njihov blagoslov. Takšno zelenje doma sami pokropite z blagoslovljeno vodo.
– Pri vseh župnijskih cerkvah bo na veliko soboto čez cel dan na voljo blagoslovljen ogenj.
NOVA OSELICA: za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 28. 3.: Podjelovo Brdo 29 – 34; ter 4. 4.: Nova Oselica. Spovedovanje bo v sredo 24. marca od 15.00 do 16.30 ter po sv. maši do 18.30. Spovedovanje bo v zakristiji. V cerkvi lahko počakate, če v njej ne bo preveč ljudi.
STARA OSELICA: za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 28. 3.: Trebija 21-29; ter 4. 4.: Trebija 51-66. Spovedovanje bo v četrtek 25. marca od 15.00 do 16.30 ter po sv. maši do 18.30. Spovedovanje bo v zakristiji. V cerkvi lahko počakate, če v njej ne bo preveč ljudi.

Po cvetni nedelji bodite pozorni na spremenjeno uro sv. maš med tednom.

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji