Oznanila 25.7.2021

25. Jul 2021 | Oznanila | 0 komentarjev

Vodenje naših župnij bo s 1. avgustom prevzel g. Marjan Lampret, doma iz Šentvida pri Stični. Mašniško posvečenje je prejel leta 1990. Službo župnika je do sedaj opravljal v župnijah Kočevje, Šmartno pri Litiji in Breznica na Gorenjskem, od koder prihaja k nam.
Vesel sem, da dobite dobrega župnika in upam, da ga boste tako tudi sprejeli. Službo duhovnih pomočnikov bosta še naprej opravljala g. Jakob Kralj in g. Simon Fortuna.
V času do 1. avgusta v župnišču ne bo uradnih ur. Tudi sv. maš ne bo možno naročati.

Ko zaključujem svoje delo in življenje v župniji Trata – Gorenja vas ter zapuščam delež, ki mi je bil za kratek čas zaupan v župnijah Stara Oselica, Nova Oselica in Leskovica, se zahvaljujem vsem, ki ste me pri delu podpirali s svojim sodelovanjem in vsem, ki ste me sprejemali s potrpljenjem ter, nemalokrat, celo z naklonjenostjo.
Za slovo ne bo dosti časa in tudi ni posebne potrebe, ker z mojim odhodom ne boste za nič prikrajšani. Pomembno je, da se oklenete (tudi s svojo molitvijo, žrtvijo in sodelovanjem) duhovnikov, ki bodo sedaj med vami. Sam bom s 1. avgustom nastopil službo duhovnega pomočnika v Župniji Brdo pri Lukovici. Ker je pomembno, da se vključim v novo okolje in ker je za vas pomembno, da se povežete z novim župnikom, prvo leto ne bom sprejemal obiskov. Če bi kdo želel, da si pred odhodom sežemo v roko, bo za to priložnost v četrtek 29. julija ob 20.00 na dvorišču župnišča v Gorenji vasi.
Gregor

NOVA OSELICA
– Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 1. 8.: Podjelovo Brdo 29 – 34; ter 8. 8.: Nova Oselica.
– Ob pogrebu + Doroteje Dolinar so Leskovcovi darovali za 1 sv. mašo.
– Ob pogrebu + Antona Slabeta so darovali za po eno sv. mašo: Ivanka Šega, Jeramovi, Burjevi, Grbunovi. Andrejčevkni so darovali za 1 sv. mašo in 30€ za Cerkev. Namesto cvetja in sveč je bilo za župnijsko Cerkev zbranih 539€. Sivkarški so darovali 150€. Boglonaj!
STARA OSELICA
– Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 1. 8.: Hobovše; ter 8. 8.: Kladje 1, 2, 3 in 19.

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji