Oznanila 7.2.2021

12. Feb 2021 | Oznanila | 0 komentarjev

Dokler bodo veljali ukrepi za zajezitev epidemije koronavirusa bo sodelovanje pri sv. mašah omejeno na družino, ki naroči mašni namen. Družina lahko k naročeni sv. maši povabi še 4 posameznike ali družine iz drugih različnih gospodinjstev. Če družina sama ni
pripravljena poskrbeti za primerno sodelovanje (sem sodi tudi branje Božje besede) je zaželeno, da povabi k svojemu mašnemu namenu takšne sodelavce, ki jih bodo pri tem lahko dopolnili. Če ste glasbeno vsaj približno usposobljeni, je zaželeno tudi, da poskrbite
za petje.
Ne pozabite, da je potrebno v cerkev priti dovolj zgodaj, da se na sv. mašo ustrezno pripravite (vsaj 15 minut pred začetkom sv. maše). Del te priprave naj bo tudi skupna molitev (rožni venec ali drugo – lahko tudi petje, branje Svetega pisma in podobno).

PEPELNICA
Na pepelnico začenjamo postni čas. Z obredom pepeljenja zunanje izrazimo svojo željo po spreobrnjenju, pripravljenost, da za to sprejmemo potrebno pokoro in prošnjo, da bi nas Bog v tem prizadevanju vodil in spremljal s svojo milostjo. Ker je ta obred pomemben del postnega prizadevanja, ga boste lahko na pepelnično sredo deležni vsi, ki boste po sv. maši s tem namenom prišli v cerkev. Sveti maši bosta v Gorenji vasi in v Stari Oselici. Duhovnik bo po sv. maši najprej s pepelom zaznamoval vse, ki bodo pristopili k temu obredu (red za pristop k obredu je enak kot za obhajilo). Kdor bo želel, bo lahko po pepeljenju prejel še obhajilo, tako, da bo šel še enkrat skozi cerkev.

NOVA OSELICA
− Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 14. 2. – Sovodenj 27-29A, 34, 39A-41; ter 21.2. – Sovodenj 46-48, 50 in 52.
− Otroci ste k jaslicam prinesli 58,05€ za otroke v revnih deželah. Iskren Boglonaj!

STARA OSELICA
− Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 14. 2. – Stara Oselica 31, 37, 54, 54A, 56; ter 21. 2. – Stara Oselica 28, 60, 62, 62A, 66 in 67.
− Otroci ste k jaslicam prinesli 49,50€ za otroke v revnih deželah. Iskren Boglonaj!

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji