Oznanila 7.3.2021

6. Mar 2021 | Oznanila | 0 komentarjev

LETO SV. JOŽEFA
8. decembra lani je minilo 150 let od odloka Quemadmodum Deus, s katerim je blaženi Pij IX. razglasil sv. Jožefa za zavetnika Katoliške cerkve. Da bi se ohranilo zaupanje celotne Cerkve priprošnji Jezusovega varuha, je papež Frančišek sklenil, da se od obletnice odloka in praznika Brezmadežne Device Marije in neveste sv. Jožefa, do 8. decembra 2021, praznuje posebno leto svetega Jožefa, v katerem lahko vsak vernik po njegovem zgledu krepi svoje življenje in v veri izpolnjuje božjo voljo. S tem imamo verniki priložnost, da se z molitvami in dobrimi deli zavežemo, da bomo s pomočjo sv. Jožefa našli tolažbo in olajšanje resnih človeških in družbenih stisk, zaradi katerih danes trpi sodobni svet.
Sv. Jožef nas vabi, da ponovno odkrijemo sinovski odnos z Očetom, obnovimo zvestobo molitvi, poslušamo in se z globokim razločevanjem odzovemo božji volji.
OZNANILA
V postnem času se s postom, miloščino in molitvijo pripravljamo na praznik Jezusovega vstajenja. Namen priprave je spoznanje lastne grešnosti in oblikovanje pripravljenosti, da se iz grehov dvignemo v novo življenje. Kdor bi v tem času potreboval spoved ali duhovni pogovor se lahko obrne neposredno na enega od duhovnikov: Simon Fortuna: 031 822 085, Jakob Kralj: 031 850 443 ali Gregor Luštrek: 040 638 363.
V postnem času bomo ob petkih pred sv. mašo molili križev pot. Z molitvijo bomo pričeli pol ure pred sv. mašo.
Zaradi razmer, ki jih je povzročil koronavirus, v tem pastoralnem letu ni bilo mogoče izvajati verouka, kot bi si želeli in bi bilo potrebno. Do konca veroučnega leta so še 3-je meseci. Otroci, ki so in bodo tudi v prihodnje redno opravljali svoje obveznosti, bodo po tem obdobju dobili spričevala o opravljenem razredu. Žal je bilo izgubljenega preveč časa, da bi mogli otroke pripraviti na prejem zakramentov. Zato v naših župnijah letos ne bo podelitve zakramenta sv. birme in prvega sv. obhajila. Glede obhajila bo možna izjema, v primerih, ko bomo s kateheti presodili, da ima otrok potrebno razumevanje in spoštovanje tega zakramenta.
Odločilno vlogo pri verski in posledično tudi zakramentalni vzgoji otroka ima, tudi v normalnih razmerah, otrokova družina. V času omejenih možnosti za skupno obhajanje zakramentov, se je ta vloga družine izkazala še toliko bolj nujna in neobhodna.

NOVA OSELICA
− Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 14. 3.: Podjelovo Brdo 11 – 20; ter 21. 3.: Podjelovo Brdo 21 – 28.
− Po pogrebu + Milana Jezerška smo prejeli dar za 1 sv. mašo.
STARA OSELICA
− Za čiščenje in krašenje cerkve poskrbijo: 14. 3.: Trebija 1-10; ter 21. 3.: Trebija 11-20.
− Ob pogrebu + Ane Fras smo prejeli dar za 3 sv. maše.

0 komentarjev

Kaj pa vi menite?

Pin It on Pinterest

Deli s prijatelji