Select Page

Splošni pogoji uporabe spletne strani Oselica.si

Splošno

1. Ta pravila določajo pogoje uporabe spletne strani Župnij Nova in Stara Oselica (v nadaljevanju spletna stran), s katerim upravljata župnijska urada teh župnij: Župnijski urad Nova Oselica, Nova Oselica 3, 4225 Sovodenj in Župnijski urad Stara Oselica, Stara Oselica 33, 4224 Gorenja vas (v nadaljevanju upravljavec spletne strani).

2. Uporabnik je vsak obiskovalec spletne strani.

3. Z vstopom na spletno stran uporabniki potrjujejo, da so seznanjeni s temi pogoji, da z njimi soglašajo ter da jih njihove določbe zavezujejo.

Varstvo osebnih podatkov

4. Z vnosom svojih podatkov (ime, priimek, e-naslov) v obrazce na spletni strani uporabnik dovoljuje, da upravljavec spletne strani vse zgoraj posredovane podatke obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter določili evropske Uredbe na področju varstva osebnih podatkov, ki velja od 25. 5. 2018. V primeru morebitnih vprašanj v zvezi z obdelovanjem podatkov lahko uporabnik posreduje morebitna vprašanja upravljavcu spletne strani na [email protected].

5. Uporabniki, ki so se naročili na prejemanje (1) obvestil, (2) oznanil ali so upravljavcu (3) poslali sporočilo, se strinjajo, da se njihovi podatki uporabljajo za osnovni namen, za katerega so dali svoje podatke: (1) pošiljanje obvestil, (2) oznanil ali (3) odgovor na sporočilo. Poleg tega se strinjajo tudi, da se podatki uporabljajo za namen statistične obdelave.

6. Uporabnik z vpisom svojih podatkov tudi potrjuje, da je seznanjen s pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja, izbrisa, omejitev obdelave podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

7. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva vpogled v osebne podatke, ki jih spletna stran zbira o njem. To lahko stori z zahtevkom, ki ga pošlje na e-naslov [email protected].

8. Uporabnik lahko to privoljenje kadarkoli želi prekliče oz. spremeni preko e-pošte na e-naslov [email protected].

9. Uporabnik lahko posreduje morebitno pritožbo v zvezi z obdelovanjem osebnih podatkov s strani upravljavca spletne strani e-naslov [email protected].

10. Prav tako ima vsak uporabnik, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico, da vloži pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov.

11. Podatki se lahko nahajajo tudi pri skrbniku podatkovnega skladišča, vzdrževalcu spletne strani ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme, ki v imenu upravljavca kot pogodbeni sodelavci obdelujejo podatke o posamezniku.

Pravice intelektualne lastnine

12. Vsa vsebina spletne strani, razen vsebin, ki jih na posamezne storitve vnesejo uporabniki sami, je zaščiteno avtorsko delo upravljavca. Vse pravice so pridržane. Vse vsebine, ki so jih na spletne strani prenesli uporabniki, so last uporabnikov. Vsebine spletne strani ni dovoljeno spreminjati oziroma uporabljati na drugih internetnih straneh, s katerimi ne upravlja upravljavec. Vsebine ni dovoljeno kopirati za javne in komercialne namene.

Piškotki

13. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki vsebuje niz znakov in ga lahko spletna stran začasno ali trajno shrani na računalnik uporabnika. Spletna stran uporabi piškotke vsakič, ko jo uporabnik obišče. V zaščiten piškotek, ki se začasno shrani na računalnik uporabnika, se shranijo edinstveni identifikatorji, čas obiska in drugi nujni podatki, ki niso osebne narave.

14. Piškotki se na spletni strani uporabljajo zgolj za delovanje spletne strani. Z uporabo nastavitev v spletnem brskalniku lahko uporabnik dovoli ali prepreči prejemanje piškotkov. Posameznik se strinja, da lahko upravljavec obdeluje podatke o piškotkih za namene identificiranja uporabnikov spletnih strani in omogočanja strežniku, da uporabnikom zagotovi spletne strani, prilagojene potrebam uporabnikov, anonimnih statističnih ocen, zagotavljanja aktivnosti seje. Podatki o piškotkih se lahko posredujejo tudi pogodbenim obdelovalcem: vzdrževalcu spletnega portala ali vzdrževalcu sistema in strojne opreme. Posredovanje podatkov o piškotkih je prostovoljno, če uporabnik ne želi prejemati piškotkov, lahko ne bo mogel uporabljati nekaterih možnosti, ki jih ponuja portal spletna stran.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

15. Bistveni piškotki:

Ti piškotki so nujno potrebni za osnovno delovanje spletne strani. Brez njih spletna stran ne bi delovala. Na uporabnikov računalnik se naložijo preden uporabnik da soglasje za uporabo piškotkov. 

  • HPSESSID: Ta piškotek se uporablja za zagotovitev delovanja spletne strani (pravilen pretok zahtev in informacij med strežniki in brskalnikom uporabnika; da si spletna stran zapomni vnose v spletne obrazce; da se zaznajo napačni vpisi in se tako prepreči zlorabo sistemov za vpisovanje, da se spletna stran prilagodi nastavitvam uporabnika. Piškotek se izbriše, ki uporabnik zapre brskalnik.
  • viewed_cookie_policy: Ta piškotek se uporablja za hranjenje informacije o tem ali je uporabnik dal ali zavrnil soglasje za uporabo piškotkov. Veljavnost: 1 leto.

16. Manj bistveni piškotki, ki se naložijo šele po potrditvi uporabe piškotkov:

  • Google Analytics (_utma, _utmb, _utmc, _utmz): Ti piškotki se uporabljajo za zbiranje podatkov o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran. Piškotki omogočajo zbiranje anonimiziranih podatkov o številu obiskovalcev, od kod le-ti prihajajo na spletno stran in o podstraneh, ki so jih obiskali. Politika piškotkov za Google Analytics.
  • hustle_module_show_count-social_sharing-2: Ta piškotek hrani informacijo o opravljenih klikih na gumbe za delitev strani oselica.si na socialnih omrežjih uporabnika. Veljavnost 30 dni.
  • hustle_module_show_count-slidein-1: Ta piškotek hrani informacijo o opravljenih tem, če je uporabnik že izpolnil prijavo na oznanila po e-pošti. Če jo je opravil se drsno okno za prijavo ne prikazuje več. Veljavnost 30 dni.

Kršitve

17. Uporabnik spletne strani se obvezuje, da le-te ne bo uporabljal za nezakonite ali pogojem uporabe nasprotujoče namene. Spletne strani se ne sme uporabljati na način, ki bi lahko poškodoval, onemogočil, preobremenil ali škodil spletni strani ali upravljavcu. Prav tako se ne sme ovirati uporabe kateremu koli drugemu uporabniku spletne strani. Prepovedani so vsi poskusi pridobitve nepooblaščenega dostopa do katere koli storitve spletne strani, računalniškega sistema, z njim povezanega omrežja ali podatkov o katerem koli drugem uporabniku. Prepovedana je pridobitev oz. poskus pridobitve kakršnega koli gradiva ali informacij s pomočjo kakršnih koli sredstev, ki niso namenoma na voljo v sklopu spletne strani.

18. Upravljavec si pridržuje pravico do blokade dostopa uporabniku, ki bi deloval v nasprotju s temi splošnimi pogoji ali v zvezi z upravljavcem izvajal druga dejanja, ki jih sankcionira zakonodaja Republike Slovenije.

Ostale določbe

19. Upravljavec lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje uporabe spletne strani, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. 

20. O spremembi splošnih pogojev uporabe spletne strani mora upravljavec uporabnika na primeren način obvestiti. Za primeren način se šteje objava na spletni strani www.oselica.si.

21. Šteje se, da uporabnik spletne strani soglaša s spremembo splošnih pogojev uporabe spletne strani, če še naprej uporablja spletno stran.

Kontakt

Naslov: 
Župnijski urad Nova Oselica, Nova Oselica 3, 4225 Sovodenj
Župnijski urad Stara Oselica, Stara Oselica 33, 4224 Gorenja vas

Elektronska pošta: [email protected]